Novi Sad
12.11.2015.
08:23 > 09:06
Upravni odbor Kliničkog centra Vojvodine predložio je docenta doktora Ivana Levakova za novog direktora te zdravstvene ustanove, saznaje 021.
  • kolega

    12.11.2015 18:45
    Bravo za izbor!
    Sva podrška za Dr Levakova!Čovek koji je uvek na svom radnom mestu i uvek otvoren za saradnju!
  • lala

    12.11.2015 18:41
    Bože koliko ste samo neupućeni..
    Pa svaka zdravstvena ustanova ima direktora pravnog i ekonomskog sektora..O kakvoj Vi matematici pričate? Naravno da na čelu zdravstvene ustanove treba da bude lekar i još bolje ako je lekar kliničar, jer se razume u lekove i medicinsku opremu..
  • 12.11.2015 17:27
    Zare
    Lično poznajem dr Levakova i mogu da kažem sve najbolje o njemu. U stranci je bio medju onim najaktivnijima uvek. Bio je u DSu i u doba borbe protiv "režima" u prvim redovima i tvrdim da se nije učlanio da bi dobio neku funkciju ali je svojim radom zaslužio. Čuo sam dosta hvale i za njegov stručni rad ali o tome nisam kompetentan. Znajući ga, sigurno će i na novu funkciju da prione sa puno elana. Pozdrav od starog ratnog druga za druga Levog.
  • Sosa

    12.11.2015 16:47
    @Lala
    Naprotiv, ne sme biti lekar. Čovek koji se 15 godina školuje da bi lečio ljude a u svom školovanju od drugog trećeg srednje nije imao ni časa matematike, ekonomiju ni slučajno a pravo ni u tragovima. Lekar je da leči ljude i ne treba da ga interesuje pošto je šta. Koje kvalifikacije ima jedan lekar da vodi bilo kakvo preduzeće? Pa bar su lekari specifični po tome da se usko stručno školuju samo za svoj zanat i to je na kraju apsolutno ispravno. Mi ćemo školovati lekara koji će završiti diplomirati specijalizirati i onda sve to baciti u Dunav jer kao direktor neće prići pacijentu. To je dupli promašaj po meni.
    Dotični predlog me ne interesuje jer kakav god da je kao lekar biće promašaj kao i njegov prethodnik koji je za sebe bio jako dobar a bolnicu je doveo preko ivice propasti. Prethodni je bio patolog i bolnica je na izdisaju. Jasno je šta ćemo dobiti kad nam na čelo bolnice sedne urolog.
  • lala

    12.11.2015 15:08
    Mora biti lekar!
    Za pojedine neupućene, mora biti lekar, jer potpisuje i radi sa lekovima i medicinskom opremom. Ne može ekonomista ili pravnik da odlučuje o nečemu u šta se ne razume.
  • 12.11.2015 15:05
    Uslov svih uslova
    Kada bi se svim članovima svih stranaka, od prve do poslednje, kazalo da članstvo u stranci nikome ne obezbeđuje zaposlenje, napredovanje na poslu, povoljan kredit, članstvo u upravnim odborima, građevinske i druge dozvole, i bilo kakve druge povlastice, sve stranke bi momentalno ostale bez članstva. Niko se u stranku ne učlanjuje zbog ideologije, programa, brige za domovinu, već isključivo da bi ostvario neki svoj cilj. Starnke i strane obaveštajne službe to znaju i maksimalno koriste.Jedini čovek koji od stranke i politike nije očekivao nikakve lične koristi, bio je Vojislav Koštunica.
  • 12.11.2015 14:54
    MEDICINARIMA ZABRANITI SVA RUKOVODECA MESTA! Smotani za sve sem za licnu ekonomiju. To im predobro ide. Sujeta i lakomost su jako lose kombinacihe za druge. A ovaj se gura uz ocevo prezime. I ja da spomenem kretenast nacin zakazivanja.
  • Petar

    12.11.2015 12:24
    Sta koga briga?
    Jel moguce da se neko bavi ovim stvarima? Levakov je tu godinama, pomera se samo na vecu poziciju..Pa?Mesto zamenika i direktora je identicno, samo direktor manje radi a ima vecu odgovornost! A i nece valjda na nazaduje? On je bar ima status doktora ili sta vec... Jel treba na celu klinickog da bude neko ko se do juce bavio poljoprivredom?
    Vidim ja da ovde u komentarima nije predmet rasprave Levakov... vidim ja da se ovde prepucavaju ljudi koji su u raznim strankama, koji se pljuju medjusobno, a pogotvo pljuju ove koji su na funkciji.... kontam da su to oni momci sto u strankama lepe plakate po gradu i ocekuju direktorsko mesto ... hahahahah
  • Informacija

    12.11.2015 11:36
    za SVE
    Levakov nije clan DSa...mozda je simpatizer ili blizak...ali clan nije.
  • Zemljoposednik

    12.11.2015 11:35
    iz Srema
    Sta reci za strucnjaka kome je glavna kvalifikacija u svemu da je postavljen na funkciju zahvaljujuci clanstvu u nekoj stranci. Na to uzmes i pocepas diplomu ili se iselis iz ove rupe jer obican gradjanin koji nije clan nekog interesnog drustva (poznatog kao stranka na vlasti) nema teorije da se zaposli a ne da dodje do nekog polozaja.
  • nsnn

    12.11.2015 10:47
    pa kad oni bez problema kazu da se direktor najvece bolnice u pokrajini bira na sastanku stranke, kako li se i ko dovodi kao doktori redovni ?
  • kliker u glavi a ne diploma le

    12.11.2015 10:44
    inteligentna kreativnost = štednja + rešavanje pro
    Dve osobine su direktora KCV su neophodne: da li je sposoban da sakuplja probleme u organizaciji rada i da li je sposoban je da reši probleme lekara i pacijenata i postavi bolju organizaciju - dakle organizacione sposobnosti i sposobnost slušanja onih koji su zaslužno odabrani da im se veruje. Brzo će se videti da li će rešiti probleme o kojima se pisalo bezbroj puta a koji su tako lako rešivi za nekoga ko ima po koji kliker u glavi. Nisam sigurna da direktor mora da bude lekar, bolje bi bilo da je neke modernije obrazovane struke koja ima savremene ideje i kapacitete za rešavanja problema- tipa programer. Naročito su neprofesionalno osoblje pred penzijom koje pravi žurke umesto da zakazuje pacijente. Zakazivanje jednom mesečno u 4 ujutru je katastrofa. Nove tehnologije se ne koriste - ne radi telefonska linija. Lekare pročešljati - izbaciti one koji čak i pacijentima kažu da rade po zakonskom minimumu tek toliko da ne bi mogli biti poslati u zatvor i za koje se utvrdi da su pishički ili obrazovno opstruisani da savesno rade svoj posao.
  • Sanja

    12.11.2015 10:40
    Nista novo
    Pokrajinska odavno nije bolnica vec firma ,,Otac i sin". Najbolje bi bilo da ih vlada proda i privatizuje kao i sve ostalo.
  • cwele

    12.11.2015 10:29
    Kakva drzava takvi i direktori .
  • /

    12.11.2015 10:19
    /
    tako mlad a vec direktor centra.

    uff, pardon. vi ne volite balasevica.
    samo u cecinim stikovima je ovo moguce.

    trkulja nema stikove pa nije bas dobar za ilustraciju.
    on samo duva u ono
  • 12.11.2015 09:58
    kad pomesate lekara i politiku dobijete, pogadjate svi, nista ili nulu
  • Milojica

    12.11.2015 09:51
    Horvat ili Milovancev su jedina dva kandidata za direktora KCV posle pokrajinskih izbora. Moguce i Sekulic. Dakle, nova uprava vec od juna/jula.
  • 12.11.2015 09:43
    beli listic
    E sad da mi neko kaze da je DS drugaciji od SNS-a??? Pa dno do dna... naprednog ili zutog isto je DSNS je to...
  • Dragan

    12.11.2015 09:38
    Bravo
    Mogu da potvrdim da je Levakov jedan izuzetno sposoban i vredan čovek!
    E sad, to sto sto se pojedini bune, pljuju i ko zna sta rade..jednostavno se moze definisati kao zavist!
    Politicko eksponiranje je bolest modernog drustva.. jednostavno retko ko moze biti na funkciji a da nije aktivan politicki.
  • Građanin

    12.11.2015 09:12
    Odvratno
    E moj Novi Sade... Postao si prćija raznoraznih stranačkih poltrona.

    Samo ću reći sa najvećim gađenjem:

    FUJ!!!
  • 12.11.2015 09:05
    nasa realnost..
    umesto da nosi kuglu par decenija , on postaje direktor ..
  • munja

    12.11.2015 08:56
    jel moze
    Jel moze u ovom j.. savremenom svetu da na mesto necega dodje neko ko nije CLAN! U poslednje vreme stalno se pise ko je ciji clan a ne on je najbolji za ovo mesto zato sto je prosto najbolji a ne zato sto ima najlepse boje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna